Senesi niet naar Italië, Quagliata en Oristanio wel op trainingsstage

20 mei 2022

GettyImages
gaetano-oristanio-giacomo-quagliata-fc-volendam-heracles-almelo-voorselectie-azzurri-italie

Marcos Senesi kon naar Italië voor de interlandperiode maar koos voor Argentinië eerder deze week. Wél zijn er andere mannen van de Nederlandse velden geplukt: Giacomo Quagliata van Heracles Almelo en Gaetano Oristanio van FC Volendam mogen hun kwaliteiten tonen aan Roberto Mancini. Ze zijn uitgenodigd voor een trainingsstage van de Italiaanse ploeg.


Roberto Mancini, bondscoach van het Italiaans elftal heeft niet zuinig gedaan: hij heeft maar liefst 53 spelers een uitnodiging gestuurd voor een trainingsstage komende periode. Omdat het land zich niet heeft geplaatst voor het Wereld Kampioenschap in Qatar, wil de bondscoach alles op alles zetten voor het Europees Kampioenschap.

Jonge knapen een kans geven
Omdat de selectie van de Azzurri vrij oud is, moet er wat verjonging komen. Vandaar dat er vooral jonge en talentvolle voetballers zijn uitgenodigd voor deze trainingsstage. Van dinsdag 24 mei tot en met donderdag 26 mei zal deze groep spelen op het vaste trainingscomplex van de Azzurri: Coverciano.

Voorbereidingstraject
Deze stage is 1 van de fases van een nieuw traject dat de Italiaanse bond wil aan gaan om ervoor te zorgen dat de doorstroom naar het 1e elftal van Italië geleidelijk zal gaan. Zo blijven er meer keuzes over voor de bondscoach.

Quagliata en Oristanio
Giacomo Quagliata moet eerst nog met Heracles een 3-0-achterstand proberen goed te maken tegen Excelsior, om in de Eredivisie te blijven. Mocht dit niet lukken, kan hij naar Italië.

Anders kan het zomaar zijn dat hij moet bedanken om nog voor lijfsbehoud te strijden. Gaetano Oristanio werd door Inter Milaan verhuurd aan FC Volendam. Hij mag dus meetrainen bij de bondscoach, want FC Volendam promoveerde al aan het einde van het reguliere seizoen.