Sensatie! Charlton Athletic dwingt promotie naar Championship af in absolute blessuretijd (video)

26 mei 2019

Wát een sensationele ontknoping in Engeland! Derdeklasser Charlton Atlhetic is naar het Championship gepromoveerd door in de absolute blessuretijd te winnen van Sunderland. Dankzij een goal van Patrick Bauer in de 94e minuut komt de club van trainer Lee Bowyer volgend seizoen op het 1 na hoogste niveau in Engeland uit.


In 2007 was het doek voor Charlton Athletic in de Premier League gevallen. Ze degradeerden uit het hoogste niveau en de afgelopen 3 seizoenen speelde de ploeg in de League One. Eindelijk gloort er weer hoop aan de horizon, nu Sunderland (dat de afgelopen 2 seizoenen op rij degradeerde) op een late domper werd getrakteerd.

Nederlanders
Bij Charlton Athletic stond de Amsterdamse rechtsback Anfernee Dijksteel (22) in de basis. Hij maakte de wedstrijd vol. Bij Sunderland zaten de Nederlanders Robbin Ruiter en Glenn Loovens niet op de bank.

Volle bak
Maar liefst 76,155 supporters zagen op Wembley hoe de strijd om het laatste ticket voor het Championship werd beslist. Eerder promoveerden Luton Town en Barnsley al via de competitie. Sunderland, dat tot voor kort een vaste waarde was in de Premier League, komt daardoor volgend seizoen dus weer uit op het 3e niveau in Engeland.