Slecht nieuws voor Oranje! ‘Matthijs de Ligt nog minimaal een week geblesseerd’

3 oktober 2023

Getty Images
Matthijs de Ligt blessure

Matthijs de Ligt moet wéér een wedstrijd laten liggen. Bayern München speelt zondag een competitiewedstrijd tegen Freiburg, maar volgens technisch directeur Christoph Freund hoeft men niet op Matthijs te rekenen. Hij kampt nog steeds met een pittige knieblessure.


Lees ook: Race tegen de Oranje-klok: deze spelers zijn allemaal geblesseerd

Bayern speelt vanavond Champions League tegen FC Kopenhagen, waar al bekend was dat de Nederlander niet mee zou doen. Freund doet daar dus nog een schepje bovenop. Zijn verdediger heeft nog 'veel last' van zijn knie: "We hopen dat hij snel weer kan lopen, maar het kan nog even duren." De Ligt liep de blessure anderhalve week geleden op in het competitieduel met VfL Bochum.

Oranje
Voor Oranje-fans komt de blessure op een behoorlijk ongelukkig moment. Iedereen wil Matthijs natuurlijk in de selectie van het Nederlands elftal zien. Maandag komen de internationals samen onder leiding van bondscoach Ronald Koeman, ter voorbereiding op de EK-kwalificaties tegen Frankrijk en Griekenland. Naas De Ligt hebben ook Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay blessureleed. Hun komst is daarom ook allesbehalve zeker.