Spaanse media onder de indruk van Frenkie de Jong: ‘Dát lijkt hem bevrijd te hebben’

14 januari 2021

AFP

Frenkie de Jong was woensdag een van de uitblinkers bij FC Barcelona, terwijl hij ook bij deze mindere momenten betrokken was. Toch waren de Spaanse kranten unaniem positief over de prestatie van de Nederlander in de wedstrijd om een finaleplek in de strijd om de Supercopa.


De Jong miste in de beslissende penaltyreeks zijn strafschop en veroorzaakte met een handsbal een penalty tijdens de wedstrijd, maar was met een kopbal ook trefzeker en bepaalde het ritme op het middenveld. El Mundo Deportivo heeft dan ook het gevoel dat de Oranje-international een nieuwe stap in zijn ontwikkeling gezet heeft. ,,Hij is volwassen geworden. Hij moest een stapje voorwaarts maken en heeft een enorme stap vooruit gezet.”

Belangrijk moment: gesprek met Koeman
De sportkrant vergelijkt de huidige De Jong met de De Jong in zijn Ajax-tijd. ,,Hij is inmiddels een completere en betere speler geworden dan dat hij bij Ajax was. In zijn eerste jaar moest hij duidelijk nog wennen en ook de start van dit seizoen was niet overtuigend, maar een gesprek met Ronald Koeman lijkt hem bevrijd te hebben. Buiten zijn doelpunt nam hij Barcelona tegen Sociedad ook echt op sleeptouw.”

Inhoud
El Periódico sluit zich aan bij die woorden en prijst vooral de inhoud die De Jong gekweekt heeft. ,,Hij is op zijn 23ste in staan om van strafschopgebied naar strafschopgebied te pendelen. Hij speelt al een hele tijd zeer constant en goed en lost momenteel ieders verwachtingen in.” Sport geeft De Jong het rapportcijfer 8 voor zijn prestatie. ,,Hij was een hoofdrolspeler op het veld en werd gedurende de wedstrijd steeds dreigender.”

Weer een doelpunt
Dat De Jong nu voor de 3de keer in een maand tijd trefzeker was, valt El Mundo Deportivo op. Koeman gebruikt de spelmaker al weken in een meer aanvallende rol op het middenveld. ,,Vorig seizoen maakte hij in totaal slechts 2 doelpunten.”