Dit zijn de sportevenementen die je niet mag missen in het nieuwe jaar! šŸŽ†

1 januari 2019

Pro Shots

Happy new year! 2019 is begonnen en dus kunnen we vooruitkijken naar de mooiste evenementen. Naast alleĀ usual suspectsĀ (Tour de France, Wimbledon, ontknoping voetbalcompetities etc.) zijn er nog veel meer vette events om naar vooruit te kijken.Ā Waar kunnen we ons onder andere op verheugen?


Aziƫ Cup (5 januari - 1 februari)
De komende maand kunnen we meteen lekker voetbalĀ bingewachten!Ā In de Verenigde Arabische Emiraten wordt in januari door 24 landen gestreden om de AziĆ« Cup, het EK van AziĆ«. AustraliĆ« stond 4 jaar geleden op eigen bodem met de beker in de hand en is ook nu weer topfavoriet. Japan is recordhouder met 4 titels.

EK shorttrack (11 - 13 januari)
Gaat het weer medailles regenen, aan het begin van deze maand? Het zou zomaar kunnen: Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting zijn namelijk allebei een garantie tot spektakel bij het EK shorttrack. Het toernooi wordt gehouden in de Sportboulevard in Dordrecht. Hopelijk kunnen onze toppers in eigen land voor succes zorgen!

WK veldrijden (3 februari)
Mathieu van der Poel wint al zo'n beetje alles waar 'ie aan meedoet. Kan hij ook eindelijk weer eens toeslaan na de trilogie van Wout van Aert, de wereldkampioen van de laatste drie jaar? Dat gaan we volgende maand zien in het Deense Bogense!

Tekst gaat verder onder de foto.GP van Melbourne (zondag 17 maart)
Een maandje later is het de beurt aan de F1-coureurs om weer plaats te nemen in hun bolides. De start van het nieuwe F1-seizoen gebeurt sinds 2006 traditioneel in Melbourne, Australiƫ. Kan Max Verstappen meteen voor vuurwerk zorgen?

Finaleronde Nations League (5 juni - 9 juni)
4 dagen na de CL-finale begint voor het Nederlands elftal een nieuw hoofdstuk: de finaleronde van de Nations League. Op de 1e avond speelt Portugal in Porto tegen Zwitserland, op de 2e avond speelt Oranje in GuimarĆ£es tegen Engeland. Op zondag 9 juni is in GuimarĆ£es eerst de strijd om het brons. 's Avonds wordt in Porto de finale gespeeld.

WK vrouwenvoetbal 2019 (7 juni - 7 juli)
Na het gewonnen EK 2017 in eigen land willen de Oranje leeuwinnen ook voor de prijzen spelen op het WK in Frankrijk. Bij de 1e WK-deelname in 2015 in Canada strandde Oranje nog in de poulefase, maar nu is de ploeg van Sarina Wiegman 1 van de favorieten voor de beker. Het WK duurt van 7 juni tot 7 juli, de dames beginnen op 11 juni in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland.

Tekst gaat verder onder de foto.Afrika Cup (15 juni - 13 juli)
Na de Aziƫ Cup, hebben we natuurlijk ook nog de Afrika Cup dit jaar! Hoewel het nog altijd niet bekend is waar de Afrika Cup dit jaar zal worden gehouden, staan de data wel al vast. Kunnen bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert goed presteren met het nationale elftal van Kameroen?

WK wielrennen (22 september - 29 september)
Eind september staan in het Engelse Yorkshire de WK wielrennen op de planning. Op zondag 22 september is de ploegentijdrit, op dinsdag 24 september de tijdrit voor de vrouwen, op woensdag 25 september de tijdrit voor de mannen. De wegwedstrijd bij de vrouwen (150 kilometer) begint op zaterdag 28 september in Bradford. Een dag later wordt het WK afgesloten met de wegwedstrijd voor de mannen (285 kilometer), die in Leeds begint. Wie gaan er prijzen pakken in Engeland?

Tekst gaat verder onder de foto.WK atletiek (28 september - 2 oktober)
In september gaan de Nederlandse toppers, onder wie Dafne Schippers, Sifan Hassan en Anouk Vetter, op jacht naar mondiaal eremetaal op het WK atletiek. Het WK vindt plaats in Doha, in een hypermodern stadion. Door een klimatologisch hoogstandje kan de temperatuur constant tussen de 24 en 26 graden Celsius worden gehouden.

WK handbal voor vrouwen (30 november - 15 december)
Ze waren in 2018 al lekker op weg, maar hopelijk kunnen de handbaldames op het WK in Japan wƩl het goud pakken! Oranje heeft al heel wat ereplaatsen in de wacht gesleept, de voorbije jaren, maar de hoofdprijs ontbreekt nog steeds.

Natuurlijk staan er nog veel meer mooie evenementen op de planning, dit jaar. Naar welk van deze evenementen kijk jij het meeste uit?

Naar welk van deze evenementen kijk je het meest uit?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...