Sporting haalt in lang statement uit naar Dost en zaakwaarnemer

20 augustus 2019

Getty Images

Sporting Lissabon haalt in een uitgebreid statement flink uit naar spits Bas Dost. De club van Marcel Keizer is niet te spreken van de manier waarop de 30-jarige omgaat met zijn transfer naar Eintracht Frankfurt. Volgens de Portugezen staat deze op een laag pitje, omdat de Nederlander met extra financiële eisen is gekomen.


In maar liefst 9 punten laat Sporting weten hoe het contact tussen hen en Dost en zaakwaarnemer Gunther Neuhaus zijn verlopen. Zo zou Dost al in mei hebben gezegd dat hij wilde vertrekken, iets wat Neuhaus later bevestigde.

Tijdens het zoeken naar een nieuwe club kwam er uit alle hoeken en gaten belangstelling. Van China tot Rusland en van Turkije tot Mexico. Tot irritatie van Sporting Lissabon werden alle clubs echter afgewezen door Dost, zo meldt de Portugese krant O Jojo. Extra pijnlijk voor Sporting is dat ze schijnbaar tussen de 12 en 15 miljoen euro voor Dost konden krijgen.

In Frankfurt willen ze 'slechts' 8 miljoen euro betalen, om hem als opvolger van Sébastien Haller te presenteren. Geen probleem, zou je denken. Clubs eruit, speler eruit, maar op het laatst schijnt Dost alsnog met nieuwe eisen te zijn gekomen. Zo zou zaakwaarnemer Neuhaus roepen op een half miljoen euro per jaar dat Dost in Lissabon onder contract staat. Een bedrag dat Sporting absoluut niet wil betalen.

De club doet het nieuws van O Jogo af als 'fake news'. Sporting laat weten dat het nog steeds op zoek is naar een voor alle partijen bevredigende oplossing, maar dat het zich niet onder druk laat zetten.