Spurs ontsnappen op bezoek bij Fulham en pakken winst in blessuretijd (video)

20 januari 2019

Het scheelde niet veel, maar Fulham heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen in de Premier League. Met Ryan Babel in de basis, leek de nummer 19 van de competitie lang op weg naar een puntje, maar in de 93e minuut bleek de nummer 3 toch te sterk: 1-2.


Fulham kwam in de 17e minuut op voorsprong, nadat Babel eerst al een grote kans had gemist. Spurs-spits Fernando Llorente werkte de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper. De 1-1 kwam kort na rust op naam van Dele Alli, die scoorde op aangeven van Christian Eriksen.

Lang leek 1-1 de einduitslag te worden, maar in de 3e en laatste minuut van de blessuretijd kopte Harry Winks Tottenham toch nog naar de zege. Babel maakte dat allemaal niet meer mee. Hij werd in de 55e minuut gewisseld voor Ryan Sessegnon.

Vechten tegen degradatie
Door de nederlaag blijft Fulham 19e in de Premier League en staat zo 7 punten achter op nummer 17 Newcastle United. Fulham moet minstens 17e worden om degradatie te voorkomen. De Spurs nemen weer wat afstand van Chelsea maar houden ook nog een achterstand op nummer 2 Manchester City.