Spurs verspelen voorsprong tegen verrassend sterk Olympiakos na fout Vertonghen

18 september 2019

Imago Sport

Tottenham Hotspur is er in hun eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen niet in geslaagd om Olympiakos op de knieën te krijgen. In Pireaus eindigde de spannende wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Jan Vertonghen was bij de uitploeg de gebeten hond na een oerdomme fout.


De finalisten van vorig seizoen begonnen de wedstrijd nog goed. Ondanks het mindere spel stond de Londense club al binnen een half uur spelen op een 0-2 voorsprong. Harry Kane benutte een terecht gekregen penalty en vervolgens zette Lucas Moura de Britten met een heerlijke poeier op een 'veilige' voorsprong.

Olympiakos knokt zich terug

Net voor rust vonden de Grieken dan toch nog de aansluiting met de Spurs. Daniel Podence beloonde het verrassend sterk spelende Olympiakos met een goede goal.

Een gigantische fout van Vertonghen vervolledigde daarna de comeback van Olympiakos. De Belgische verdediger stapte in de eigen 16 op de voet van Mathieu Valbuena, waarna de bal op de stip ging. De kleine Fransman wist daarna genadeloos toe te slaan en de 2-2 binnen te schieten. Dat was tevens ook de eindstand.