Dit is waarom Atalanta in de Champions League tegen Valencia in San Siro speelt

19 februari 2020

BSR/Lapresse Marcella Gastini

Het is dé verrassing van zowel de Champions League als de Serie A: Atalanta Bergamo. De ploeg van onder meer Hans Hateboer en Marten de Roon staat 4e in de Italiaanse competitie en speelt woensdagavond tegen Valencia in de 8e finale van het miljardenbal. Dit doen ze alleen niet in hun eigen stadion, maar in San Siro en dit is de reden.


Normaal gesproken speelt Atalanta in het Atleti Azzurri d'Italia, maar in de Champions League leent Inter haar stadion als onderkomen. Dit komt doordat hun eigen stadion wordt verbouwd. Nou kan daar wel gewoon worden gespeeld, maar er kunnen nu tijdelijk slechts 16.000 fans in.

'Nieuw' stadion Atalanta
Daarom kiest Atalanta voor een ander speelveld. Om zoveel mogelijk mensen deel te laten uitmaken van dit sprookje. Ze hebben het geluk dat Inter (die als enige Milanese club in Europa speelt) het Giuseppe Meazza 'verhuurt'. Daardoor zitten er nu meer dan 40.000 supporters in het stadion. In de groepsfase (die uit buitenshuis werd gespeeld) lag dit aantal telkens rond de 30.000.

Verbouwingen
Het stadion wordt sinds 2017 verbouwd, nadat ze zich plaatsten voor de Europa League, maar de UEFA het stadion afkeurde. Het voldeed niet aan de minimumeisen. Rond 2021 moet alles klaar zijn. Dan krijgt het stadion van Atalanta een nieuwe naam: de Gewiss Arena. Er kunnen dan 23.370 mensen in.