Sterling blijft ruzie zoeken met Liverpool-verdediger en krijgt schorsing van Engelse bond

12 november 2019

Getty Images

Sterspeler van het Engelse voetbalteam en Manchester City Raheem Sterling is door de Engelse voetbalbond geschorst voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Hij zou zijn gestraft door een akkefietje met mede-international Joe Gomez.


De Engelse voetbalbond FA liet maandag in een verklaring weten dat Sterling wel deel van de ploeg blijft uitmaken. "We kunnen bevestigen dat Raheem Sterling niet wordt opgesteld voor de kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro als gevolg van een opstootje tijdens het trainingskamp in St George’s Park vandaag. Hij blijft wel bij de ploeg.’'

Ruzie tijdens Liverpool - City
De 24-jarige aanvaller had zondag ook al een aanvaring met Gomez in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Liverpool. Wat de precieze aanleiding is voor zijn schorsing is niet bekend. Maar volgens de Britse krant The Daily Mail zou Sterling zijn ploeggenoot tijdens het trainingskamp bij de nek hebben gegrepen.

"1 van de grote uitdagingen voor ons is om clubrivaliteit van het nationale team te kunnen scheiden. Helaas waren de emoties van de wedstrijd van gisteren nog te rauw’', zo verklaarde bondscoach Gareth Southgate.

"Mijn gevoel is dat we de juiste beslissing voor het team hebben genomen. We voelen ons daarin gesteund door de rest van de ploeg. Nu is het vooral belangrijk om ons op donderdagavond te concentreren.’'