Sterspeler van PEC Zwolle voor miljoenen naar Engeland

3 juni 2020

ANP Sport

Gustavo Hamer gaat PEC Zwolle vrijwel zeker verruilen voor Coventry City. De Engelse club, die waarschijnlijk promoveert naar de Championship, heeft direct 1,5 miljoen euro over voor de middenvelder, die een contract van meerdere jaren kan tekenen.


De 22-jarige Hamer is in afwachting van de afwikkeling van de laatste details. Eerder deze week bereikten de clubs al in hoofdlijnen een akkoord over de overgang. PEC wil de transfersom, die door bonussen kan oplopen naar ongeveer 2 miljoen euro, echter nog wel veilig kunnen stellen.

PEC wil de poen wel
PEC kan het geld, ook vanwege de coronacrisis, heel goed gebruiken. De clubleiding rekende uit dat door het wegvallen van sponsoren en andere inkomsten de (commerciële) begroting met 2 miljoen en het spelersbudget met ruim 1 miljoen euro naar beneden gaat. Hamer ligt bovendien nog 1 jaar vast in Zwolle. Zonder contractverlenging of verkoop, loopt PEC het risico dat hij medio 2021 transfervrij vertrekt.

Beste speler
Hamer was afgelopen seizoen de beste speler bij PEC Zwolle. De spelmaker werd door John Stegeman ook regelmatig rechts in de verdediging neergezet. Ook stond Hamer voor de coronastop weleens als wingback en hangende vleugelspits in het veld. Hamer maakte 4 goals en gaf 6 assists in 25 wedstrijden.