Stijn Schaars keert terug bij PSV en gaat binnen de jeugdopleiding aan de slag

20 augustus 2019

robin utrecht

Stijn Schaars keert terug op het oude nest. PSV haalt de 35-jarige gestopte voetballer terug naar Eindhoven. Ditmaal niet als speler, maar om te werken binnen de jeugdopleiding.


Schaars kent de Herdgang inmiddels op zijn duimpje. Hij speelde namelijk tussen 2013 en 2016 in het rood-wit van PSV, na bij clubs als AZ en Sporting Lissabon gespeeld te hebben. De komende tijd zal de 24-voudig international actief zijn binnen de jeugdopleiding. Daar krijgt hij de kans om zichzelf te ontwikkelen en jonge spelers met zijn ervaring te helpen..

Schaars maakte in zijn periode bij PSV veel indruk op de technische staf en het management van PSV. Niet alleen als voetballer en met zijn tactische visie, maar ook als mens en iemand met oog voor topsport en teamontwikkeling en alle details die daarbij horen. Voormalig voetbaldirecteur Marcel Brands liet Schaars eerder al weten dat de deur in Eindhoven altijd voor hem open zou staan.

Voorlopig gaat Schaars aan de slag als stagiair-trainer. De komende tijd gaan PSV en Stijn kijken hoe ze samen de nieuwe samenwerking invulling geven. 3 maanden geleden stopte Schaars als voetballer. Daarna nam hij even afstand van het voetbal, maar nu zegt hij weer uit te kijken naar deze nieuwe stap.