Stuntploeg Getafe kan Champions League ruiken na zege op concurrent Sevilla (video)

21 april 2019

Wow, Getafe heeft directe plaatsing voor de Champions League in eigen hand! Dé verrassing van dit La Liga-seizoen rekende zondag in eigen huis met 3-0 af met directe concurrent Sevilla. Getafe wipt nu over die ploeg heen en staat 4e!


Nadat het spel in de openingsfase op en neer ging, werd de wedstrijd na iets meer dan een half uur spelen opengebroken. Franco Vázquez maakte hands in zijn eigen zestienmetergebied en na inmenging van de VAR besloot scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz de bal op de stip te leggen. Jaime Mata, de grote man dit seizoen bij Getafe, hield het hoofd koel en knalde door het midden binnen.

Rood
Mede door het VAR-moment eerder in de wedstrijd werd er flink wat blessuretijd uitgetrokken. In die extra speeltijd sloeg Getafe een dubbelslag. Sevilla-speler Sergio Escudero moest vertrekken toen hij voor een handsbal zijn 2e gele kaart van de wedstrijd kreeg en Jorge Molina faalde niet.

Promes
Sevilla-coach Joaquín Caparrós begreep dat er wat moest veranderen in zijn elftal en bracht Quincy Promes na rust in de ploeg. Echt zoden aan de dijk aan de dijk zette dit niet, want nog geen 10 minuten na rust was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Mata trok voor, Kjaer probeerde in te grijpen maar kreeg de bal niet weg bij Molina, die zo voor zijn 2e van de middag kon tekenen.

VAR en kaartenfestijn
20 minuten voor tijd liet de VAR opnieuw van zich horen toen hij de arbiter nogmaals naar het scherm riep en Djené direct rood kreeg. Het was de 11e kaart van de wedstrijd: 9 keer geel en 2 keer rood.  Ook Getafe eindigde de wedstrijd dus met 10, maar Promes en zijn 9 ploeggenoten konden niks meer bewerkstelligen in de slotfase.

La Liga-surprise
Getafe is dit seizoen een van de surprises in La Liga en heeft plaatsing voor de Champions League nu in eigen handen. In 2017 promoveerde Getafe nog via de play-offs naar La Liga, waarin het vorig seizoen al als 8e eindigde. Dit seizoen is de lijn omhoog stevig doorgetrokken en laat de ploeg van José Bordalás flink van zich horen. Sevilla, daarentegen, worstelt dit seizoen en staat nu 5e. Valencia kan later nog langszij komen als het zondag weet te winnen bij Real Betis.