Super-Miedema wint met Arsenal voor recordaantal fans

17 november 2019

Getty Images

Arsenal heeft in de FA Women's Super League met 0-2 de North London Derby bij Tottenham Hotspur gewonnen, die gespeeld werd voor 38.262 toeschouwers, een record in de Engelse vrouwencompetitie. Vivianne Miedema maakte haar 13e goal in 10 duels voor Arsenal.


Het vorige toeschouwersrecord in de Engelse vrouwencompetitie was 31.213. Zoveel mensen kwamen er op zaterdag 7 september af op de derby tussen Manchester City en Manchester United in het Etihad Stadium. Daniëlle van de Donk deed ook de hele wedstrijd mee bij Arsenal, Jill Roord viel kort voor tijd nog in. Siri Worm, de Nederlandse linksback van Spurs, was er ook 90 minuten bij.

Super-Miedema
Arsenal speelde een slordige wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium, maar bleek uiteindelijk toch te sterk voor de rivaal. Miedema maakte in de 82ste minuut de 0-2, nadat ze handig profiteerde van een te korte terugspeelbal op de keeper van Tottenham Hotspur. Kim Little, de Schotse captain van Arsenal, had Arsenal in de 67ste minuut al op voorsprong gezet met een fraaie uithaal.

3e
Arsenal staat nog altijd 3e in de FA Women's Super League met 15 punten na zes potjes, net als Manchester City, dat een beter doelsaldo heeft. Chelsea blijft koploper met 16 punten nadat het eerder vandaag met 1-0 won van Manchester United, de ploeg van Jackie Groenen.
Van Es en Kaagman
Er was ook succes voor Kika van Es en Inessa Kaagman, de 2 Nederlandse speelsters van Everton. Zij wonnen voor 23.500 toeschouwers op Anfield van het vrouwenteam van Liverpool. Het mannenteam van Everton won in september 1999 voor het laatst op Anfield. Het vrouwenteam van Everton staat op de 4e plaats in de Women's League met 12 punten na 6 wedstrijden.


#UWCL on Twitter


38,262 at @SpursWomen v @ArsenalWFC 23,500 at @LiverpoolFCW v @EvertonWomen