Tadic: ‘Kans tegen Real als we niveau Bayern en Benfica halen’

11 februari 2019

Getty Images

Dusan Tadic was als kleine jongen fan van Real Madrid. Vooral vanwege Joegoslaaf Predrag Mijatović, die het het witte shirt speelde. Woensdag speelt Tadic met Ajax tegen Real en hij ziet de Spanjaarden als grote favoriet, maar ruikt ook kansen. Dat zegt hij tegen het ANP.


Het optimisme over de kansen van Ajax is voor een groot deel verdwenen na de mislukte duels met sc Heerenveen (4-4), Feyenoord (2-6) en Heracles (0-1). Ondertussen is de grootmacht uit Madrid juist steeds beter in vorm geraakt. ,,Als de grote duels komen, dan staan zij er altijd", zegt Tadic. ,,Zo hebben ze de laatste 5 jaar maar liefst 4 keer de Champions League gewonnen. Dat is toch bijna niet te geloven? Real is voor iedere wedstrijd favoriet. Tegen wie ze ook spelen. Alleen op bezoek bij Barcelona in grote vorm hebben ze misschien maar 50 procent kans."

Niveau van Bayern en Benfica
,,Als we zo spelen als tegen Heerenveen, Feyenoord of Heracles, dan worden we keihard afgestraft ", voorspelt Tadic. ,,Maar we hebben dit seizoen tegen Bayern München en Benfica laten zien dat we wel als team kunnen aanvallen en verdedigen. Als we het niveau van die duels opnieuw halen, dan hebben we altijd een kans en kunnen we het ook Real lastig maken.”

Lees ook: Geen zorgen! Goeroe John Troost heeft gefixt dat Ajax gaat winnen van Real

MVP
Met maar liefst 22 doelpunten en 13 assists in verschillende competities is Tadic dit seizoen vooralsnog met afstand de meeste waardevolle speler van Ajax. In de groepsfase van de Champions League hebben alleen Robert Lewandowski en Lionel Messi vaker gescoord dan de Serviër (5 doelpunten).