Technisch directeur BVB voert druk op voor Bayern-uit

7 november 2019

Getty Images

De spelers van Borussia Dortmund hebben voor de zware uitwedstrijd tegen Bayern München een duidelijke boodschap meegekregen van technisch directeur Michael Zorc. Na de harde nederlagen van de afgelopen jaren in München eist Zorc dat de spelers karakter tonen.


De laatste competitiezege van Dortmund in München dateert van begin 2014 (0-3). Sindsdien verloren de geel-zwarten met 2-0, 5-1, 4-1, 6-0 en 5-0. "Een vreselijke serie”, aldus Zorc. "Dit is een klassieker, voor velen de wedstrijd van het jaar in Duitsland. De uitslag is vaak bepalend voor de rest van het seizoen. We weten dat we niets cadeau zullen krijgen.”

Kerels
"We moeten mannelijk voetbal spelen, we moeten echte kerels zijn”, zei de directeur op de persconferentie, waar hij aanschoof naast trainer Lucien Favre. "De afgelopen jaren hebben we dat niet laten zien, maar dat eisen we nu wel van het team.”

Topper op de ranglijst
Dortmund is de nummer 2 van de Bundesliga, met 3 punten minder dan Borussia Mönchengladbach. De ploeg heeft 1 punt meer dan Bayern, dat vorige week na de zware nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1) trainer Niko Kovac ontsloeg. Hansi Flick heeft op interim-basis nu de leiding bij de Duitse kampioen. "Heel Duitsland verheugt zich op dit duel”, zei Flick. "We kunnen weer een signaal afgeven.”

Bij Dortmund is het onzeker of aanvoerder Marco Reus en vleugelspits Jadon Sancho kunnen meedoen. "Dat is afwachten. We gaan zonder angst naar München”, aldus Favre.