Telstar wil eredivisievoetbal met vrouwenteam

26 februari 2019

ANP

Telstar wil met het vrouwenelftal terug naar de eredivisie. De club uit Velsen-Zuid presenteert vrijdag het voorstel aan de voetbalbond KNVB waarmee ze in het nieuwe seizoen willen meespelen in de Vrouwen Eredivisie Voetbal. 


Het voorstel is ook op de mail gedaan bij alle 9 clubs die al Vrouwen Eredivisie zitten. Het team van coach Hans de Winter speelt vrijdag een oefenwedstrijd tegen Heerenveen.

Praten met KNVB
“We hebben de afgelopen 2 jaar niet stil gezeten en durven te stellen dat alle denkbare toekomstige voorwaarden zoals door de KNVB opgesteld door ons zijn ingevuld”, meldt de club. “Het wachten is nu op een uitnodiging van de KNVB zodat wij ons bidbook en het uitgebreide businessplan kunnen toelichten.”

Eerdere periode in Vrouwen-eredivisie
Telstar speelde een paar jaar geleden ook al in de eredivisie. Dat begon in 2009, toen AZ na het faillissement van DSB het vrouwenteam niet meer kon betalen. De ploeg speelde op het hoogste niveau tot het voorjaar van 2017, toen het team doorging als VV Alkmaar. VVK Telstar werd in 2017 opgericht met als doel terug te keren naar de Vrouwen Eredivisie Voetbal.