Tevreden Donyell Malen speelt weer eens 90 minuten mee: ‘Ja, dat is wel lekker’

22 april 2019

BSR Agency

Het kwam dit seizoen nog maar 2 keer eerder voor, maar Donyell Malen mocht weer eens in de basis starten bij PSV. Tegen ADO Den Haag pakte dat meteen goed uit, want hij zorgde in blessuretijd voor de eindstand: 3-1. "Dat is wel lekker ja. Je wilt toch gewoon 90 minuten spelen."


PSV speelde die 90 minuten een stuk sterker dan ADO, maar de Eindhovenaren vergaten precies wat juist nu zo belangrijk is: scoren. "ADO zakte best wel diep terug, daar moesten we doorheen zien te spelen." Dat ging dus niet, waardoor het vlak voor tijd nog flink zweten werd na de aansluitingstreffer van Necid voor ADO. "We moesten blijven oppassen en ze niet laten counteren. Dat hebben we aardig gedaan, maar wel jammer dat ze dan nog scoren. Dan wordt het wel even wat anders, maar gelukkig hebben we het vast kunnen houden.”

Doelsaldo wordt zeuren
Door de zege staat PSV weer op gelijke hoogte met Ajax, maar de Amsterdammers blijven een veel beter doelsaldo houden. "Ik heb een stukje van Ajax gezien gisteren. Balen als de winnende voor Ajax valt? Mwa, we hebben er niet zo veel invloed op. We willen zelf gewoon winnen en zoveel mogelijk scoren. Wij hebben er nog steeds vertrouwen in."