Tim Krul en Norwich gaan waarschijnlijk degraderen

7 juli 2020

BSR Agency

Voor Tim Krul en Norwich City is een ontsnapping aan degradatie vrijwel onmogelijk. Er moest dinsdagavond gewonnen worden van directe concurrent Watford om nog enige hoop te houden, maar in plaats daarvan werd met 2-1 verloren.


Met nog 5 wedstrijden te gaan stond Norwich City tot dinsdagavond laatste met 21 punten. Watford, dat met 28 punten de veilige 17e plaats in handen, was de tegenstander. Als Krul en co zouden winnen, zou het gat met de veilige plaatsen dus verkleind worden tot 4 punten. Dat lukte niet. Norwich kwam via Emiliano Buendia nog wel op een 0-1 voorsprong na 4 minuten.

Welbeck
6 minuten later was het Craig Dawson die razendsnel weer de gelijkmaker verzorgde. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam 10 minuten na rust. Danny Welbeck, die sinds de zomer van 2019 nog geen goal had gemaakt voor Watford, versloeg Krul met een prachtige omhaal. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 2-1. De achterstand van Norwich City op de veilige plaatsen is daarmee vergroot tot 10 punten met nog maar 4 wedstrijden te spelen.