Toch nog een lichtpuntje voor Anderlecht dit seizoen: ploeg kwalificeert zich voor play-offs

10 maart 2019

BELGA

Anderlecht kan opgelucht ademhalen. Ondanks een belabberd seizoen heeft de ploeg van Fred Rutten deelname aan de play-offs om de Belgische landstitel veiliggesteld. Op de 1 na laatste speeldag van het reguliere seizoen werd Kortrijk met 2-0 aan de kant geschoven.


Door die overwinnen staan de Brusselaars nu op de 5e plaats. De eerste 6 ploegen beginnen, met de helft van het aantal behaalde punten, aan een onderlinge strijd om het kampioenschap.

Kums is niet te stoppen
Kortrijk kwam in theorie nog wel in aanmerking voor een plaats in de top 6, maar dat zou wel heel lastig worden. Anderlecht zorgde er echter voor dat het bij een illusie bleef voor de nummer 9 van de competitie. Aanvoerder Sven Kums, oud-speler van sc Heerenveen, was van onschatbare waarde en maakte beide doelpunten: 1 voor rust en 1 na de thee.

Genk is topfavoriet
Ook Standard Luik kan zich na de zege bij Cercle Brugge (1-2) opmaken voor de play-offs. Koploper Racing Genk, Club Brugge en FC Antwerp waren al zeker. Op 1 punt van Anderlecht strijden STVV en AA Gent over 2 weken in Sint-Truiden om het laatste ticket. Genk, dat met 1-0 won van Lokeren, staat nu nog 6 punten voor op Club Brugge. Die ploeg won met 4-0 bij Eupen onder meer dankzij Ruud Vormer, die 1 keer prikte.