Trabzonspor-spits Cardozo misschien wel naar Ajax

18 november 2015

ANP
Trabzonspor-spits Cardozo sluit Ajax niet uit

Óscar Cardozo overweegt zijn contract bij het Turkse Trabzonspor te laten ontbinden. Volgens zijn zaakwaarnemer is de kans aanwezig dat de Paraguayaanse spits naar Ajax verkast.

Conflict voetbalbond
Het gaat niet goed met Trabzonspor, dat in financieel zwaar weer verkeert en een conflict met de Turkse voetbalbond heeft. De club staat twaalfde in de competitie, vorige week werd hoofdtrainer Shota Arveladze ontslagen en twee spelers, verdediger José Bosingwa en middenvelder Kévin Constant, besloten hun contract in te leveren.

Galatasaray
Mogelijk doet Cardozo hetzelfde. De 32-jarige international, die vorig seizoen in beeld was bij Ajax, zou ook in de belangstelling van Galatasaray staan. ,,Als Galatasaray in de strijd komt, denk ik dat Ajax financieel gezien niet zoveel kans maakt", zegt zijn zaakwaarnemer Aykut Dogan tegen Ajax Showtime. ,,Maar het kan ook zo zijn dat hij een andere uitdaging wil en naar Ajax kan komen."

Cardozo was jarenlang de aanvalsleider van de Portugese topclub Benfica. Hij maakte in de zomer van 2014 de overstap naar Trabzonspor.

Lees ook: Turkse fans maken herrie tijdens minuut stilte voor Parijs (video)
Lees ook: KNVB reageert op ‘dure’ Kuipers: Opbrengsten hoger dan kosten
Lees ook: Ronaldo: Ik zal het Cristiano Junior ooit vertellen (video)