‘Trainer van de eeuw’ Stevens pakt een punt met Schalke 04 en degradeert sowieso NIET

5 mei 2019

BSR Agency

Schalke 04 is ook volgend seizoen verzekerd van Bundesliga-voetbal! De ploeg van interim-trainer Huub Stevens, die in zijn hele carrière nog nooit degradeerde, speelde zondag tegen FC Augsburg 0-0 gelijk en dat ene puntje was precies genoeg om degradatie te voorkomen.


Zoals de score verklapt, was het niet echt spannend in de Veltins Arena. Aangezien concurrent VfB Stuttgart zaterdag al met 3-1 onderuit was gegaan bij Hertha BSC, hoefde Schalke eigenlijk alleen maar te zorgen dat het niet zou verliezen. Het doelsaldo van Stuttgart is namelijk veel slechter dan dat van Schalke. Augsburg had al niets meer om voor te voetballen. Zij waren zeker, maar hadden geen zin om er een voetbalshow van te maken, zoals Schalke dat een week eerder nog wel deed tegen Borussia Dortmund.

Via de jonge invaller Rabbi Matondo (19) kreeg Schalke 04 in de slotfase een aantal grote kansen om de 3 punten binnen te slepen. Helaas kreeg de Welshman de bal zelfs vanaf 2 meter niet langs doelman Gregor Kobel. Het zal ze in Gelsenkirchen een zorg zijn, daar zijn ze allang blij dat de ploeg niet degradeert dit seizoen.