Trainer Frosinone geeft complimenten aan Vloet na basisdebuut

10 november 2018

AP

Rai Vloet maakte vrijdag eindelijk zijn basisdebuut voor de Italiaanse ploeg Frosinone. Na afloop had zijn trainer, Moreno Longo, mooie woorden voor de Nederlander.


Vloet kwam wel al 4 keer als invaller binnen de lijnen. Ook nu speelde hij geen hele wedstrijd, maar werd hij na 62 minuten van het veld gehaald.

Achter de spits
Vloet kreeg een basisplaats omdat topscorer Camillo Ciano geblesseerd was. Samen met Joel Campbell (ex-Arsenal) stond hij achter spits Daniel Ciofani in een 3-4-2-1-systeem.

Bijna goal
In de 10e minuut leek bij PSV-opgeleide Vloet zelfs te scoren uit een corner, maar aan zijn doelpunt ging een overtreding vooraf, dus werd het doelpunt afgekeurd. Na 62 minuten werd hij samen met Campbell gewisseld.

Bijna Italiaans
"Hij heeft goed gespeeld, hij was aanspeelbaar en keek goed om zich heen. Hij moet de tijd krijgen. Hij begint nu langzaamaan Italiaans te leren, hij lijkt te begrijpen dat voetballen in de Serie A andere dingen van hem vraagt dan in Nederland. Puur om zijn technische kwaliteiten blinkt hij nu al uit”, beoordeelde trainer Longo op de clubsite.

Last minute goal
In de thuiswedstrijd hield Frosinone Fiorentina, waar Kevin Diks op de bank bleef, op 1-1. De gelijkmaker voor de ploeg van Vloet viel in de laatste minuut, toen de middenvelder uit Schijndel al gewisseld was. Daarmee bleef Frosinone voor de 4e keer op rij ongeslagen. Na de interlandbreak gaat Frosinone op bezoek bij Internazionale.Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@raivloet) op