16-jarig supertalent Xavi Simons tekent bij PSG allereerste profcontract

23 juli 2019

De talentvolle Nederlandse voetballer Xavi Simons verhuist van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain. De 16-jarige middenvelder ondertekende bij de Franse kampioen zijn 1e profcontract.


Simons stond bekend als 1 van de grootste talenten van de jeugdopleiding van Barcelona, waarin hij 9 jaar speelde, maar de Catalaanse club kon geen overeenstemming bereiken met Simons' zaakwaarnemer Mino Raiola over de contractvoorwaarden.

'Mijn thuis, mijn familie, mijn leven'
De zoon van ex-prof Regillio Simons nam dinsdag via de sociale media afscheid van Barcelona. ,,Dit is geen makkelijke dag, want afscheid nemen is een van de moeilijkste dingen in het leven. Vandaag is het mijn beurt om gedag te zeggen tegen wat mijn thuis, mijn familie, mijn leven is geweest voor zo lang ik me kan herinneren."

Simons, die op Instagram ruim 1,6 miljoen volgers heeft, liet zelf niets los over zijn nieuwe bestemming. Enkele uren later bracht Paris Saint-Germain naar buiten dat de jeugdinternational van Oranje onder 16 in de Franse hoofdstad een contract tot medio 2022 heeft ondertekend.