Deze 7 toppers gaan volgens de geruchten in het shirt van Ajax spelen

31 mei 2019

BSR/SOCCRATES

Door de prestaties van Ajax in de Champions League én de verkoop van Frenkie de Jong, hebben ze in Amsterdam bakken met geld te besteden. Zeker als je bedenkt dat Matthijs de Ligt waarschijnlijk ook voor een dikke smak geld vertrekt bij Ajax. Marc Overmars heeft al een zooi spelers aangetrokken, maar lijkt voorlopig nog niet klaar. Deze 7 topspelers werden nu al aan Ajax gelinkt.


Steven Bergwijn - PSV
Natuurlijk moeten we beginnen met Stevie Bergwijn. Een geboren Amsterdammer, opgeleid op de Toekomst. Maar zijn debuut in het betaald voetbal maakte Bergwijn bij PSV. De 21-jarige vleugelflitser ziet nu zijn oude vriendjes schitteren in Ajax 1. De geruchten gaan dat Bergwijn denkt meer kans te maken op een toptransfer als hij bij Ajax speelt. PSV wil hem in ieder geval absoluut niet kwijt aan Ajax.

Geschatte vraagprijs: 30 miljoen euro

Davy Pröpper - Brighton & Hove Albion
De 27-jarige Davy Pröpper schittert wekelijks in de Premier League bij Brighton. Ook is de middenvelder een vaste waarde in de selectie van Oranje. Toch is een overstap niet ondenkbaar: bij Ajax speelt hij (voorrondes van de) Champions League. De Amsterdamse club zou een bod aan het voorbereiden zijn op Pröpper.

Geschatte vraagprijs: 15 miljoen euro

Timothy Fosu-Mensah - Fulham/Manchester United
Nog zo'n Ajax-product dat al op jonge leeftijd vertrok. Timothy Fosu-Mensah ging in de jeugdopleiding van Manchester United spelen en maakte daar ook zijn debuut in het eerste. Vervolgens werd hij een paar keer verhuurd, dit seizoen aan Fulham. Bij Fulham kwam hij amper aan spelen toe. Kan hij bij Ajax zijn carrière nieuw leven inblazen?

Geschatte vraagprijs: 20 miljoen euro

Quincy Promes - Sevilla
Dit wist je misschien niet, maar Quincy Promes voetbalde ook in de jeugdopleiding van Ajax. De 27-jarige buitenspeler van Sevilla werd daar weggestuurd en kwam via Haarlem en FC Twente alsnog in de Eredivisie terecht. Jarenlang was hij topscorer van de Russische competitie namens Spartak Moskou, nu speelt Promes in het zonnige Spanje. Heeft de geboren Amsterdammer zin om in zijn oude stad te ballen?

Geschatte vraagprijs: 30 miljoen euro

Arjen Robben - Bayern München/geen club
De laatste club van Arjen Robben was Bayern München, maar daar nam hij deze maand afscheid. De Nederlander gaat zich opmaken voor een laatste avontuur. De grootste kanshebbers in Nederland zijn PSV en FC Groningen, maar waarschijnlijk kan Ajax het dikste salaris aanbieden.

Geschatte vraagprijs: -

Cristian Pavon - Boca Juniors
Misschien wel de meest onbekende speler in dit rijtje. Tenminste, in Nederland. Pavon is een held bij Boca Juniors en speelde namens Argentinië ook op het WK van 2018. Volgens Argentijnse geruchten wil Ajax 16 miljoen euro bieden op Pavon, maar Boca wil véél meer.

Geschatte vraagprijs: 25/30 miljoen euro

Martin Ødegaard - Vitesse/Real Madrid
Martin Ødegaard werd afgelopen seizoen door Vitesse gehuurd van Real Madrid. In Arnhem speelde de Noorse tiener de sterren van de hemel. Ajax zag dat ook en wil 'm nu graag binnen hengelen. Maar Real Madrid laat hem niet zomaar gaan. De Koninklijke wil 25 miljoen euro voor de creatieve middenvelder. Wel zouden Ødegaard en Overmars een geheim gesprek hebben gehad.

Geschatte vraagprijs: 25 miljoen euro

Extraatjes
Dan zijn er nog wat namen die met Ajax in verband worden gebracht. Wat te denken van Maarten Stekelenburg, die pas een soort van open sollicitatie deed om bij Ajax terug te keren? Ook zijn ze in Amsterdam geil van Alexander Isak na zijn fantastische seizoen bij Willem II. Ianis Hagi - zoon van de Roemeense legende Gheorghe - wordt ook veelvuldig gekoppeld aan Ajax.