‘Arsenal biedt 40 miljoen euro op Copa América-sensatie Éverton’

19 juli 2019

BSR/SOCCRATES

De naam Éverton is niet meer los te lezen van in de Engelse en Spaanse media. De Braziliaan was een van de smaakmakers op de afgelopen Copa América, waardoor iedereen zich afvroeg waarom de 23-jarige buitenspeler nog niet in Europa voetbalt. Daar lijkt Arsenal verandering in te gaan brengen. Volgens Marca heeft de Londense club 40 miljoen euro geboden op Éverton.


Een akkoord zou zelfs als dichtbij zijn, meldt de Spaanse krant. De Engelsen gaan zelfs nog een stapje verder. The Sun weet te melden dat er mensen uit de medische staf van Arsenal naar Brazilië zijn gevlogen, om Éverton plaatselijk te keuren. Daarnaast zou de aanvaller van Gremio al hebben toegegeven dat hij een aanbieding heeft ontvangen én zijn vriendin heeft bekend dat haar vriendje Engels aan het leren is.

Copa
Éverton heeft 12 interlands op zijn naam staan, waarvan hij de helft op de afgelopen Copa speelde. Op dat toernooi scoorde hij ook zijn eerste 3 doelpunten voor de Goddelijke Kanaries. In de finale tegen Peru, die met 3-1 werd gewonnen, was hij ook trefzeker.