AS Monaco kan FC Utrecht alsnog aan gewild talent Van Hecke helpen

8 juni 2020

BSR Agency

Jan Paul van Hecke kan zijn carrière vervolgen bij AS Monaco, dat met NAC overeenstemming heeft bereikt over een transfer. De kans is aanzienlijk dat de speler meteen wordt verhuurd. FC Utrecht is dan een serieuze optie.


AS Monaco lijkt aan de haal te gaan met Van Hecke, nu NAC een miljoenenbod heeft geaccepteerd van de club uit het prinsdom. Direct betrokkenen bevestigen het akkoord. Als de centrale verdediger er zelf ook uitkomt met Monaco, is de overgang een feit. De transfersom zou naar verluidt 2 miljoen euro bedragen.

Eredivisie
De miljoenendans om Van Hecke, die maandag 20 jaar oud is geworden, krijgt daarmee een nieuwe wending. De verdediger had op 18 december in het bekerduel met Sparta Nijkerk zijn 1e basisplaats. Daarna speelde hij zich in recordtempo in de kijker van zo ongeveer de hele Eredivisie. FC Utrecht en AZ zaten zelfs met NAC aan tafel, maar tot een akkoord kwam het nooit.

Vriendjes met de technisch directeur
Dat AS Monaco nu aanklopt, komt door bemoeienis van Tom Van Den Abbeele. De technisch manager van NAC is vriendjes met bestuurders van Monaco en tipte de topclub uit het ministaatje. Of Van Hecke komend seizoen actief is in de Franse Ligue 1, valt te betwijfelen. De bedoeling van Les Rouge et Blanc is om Van Hecke, die in de zomer van 2018 overkwam van amateurclub Goes, direct weer te verhuren. 


Cercle Brugge
Aan bijvoorbeeld Cercle Brugge, waar het vaker talenten laat rijpen. De Belgische eersteklasser werd in 2017 overgenomen door Monaco. En bij Cercle staat Van Den Abbeele op de shortlist om de vacante positie van technisch directeur in te vullen; NAC is op de hoogte van de belangstelling.

Persoonlijk akkoord
Nu NAC en AS Monaco akkoord zijn over Van Hecke – er staat geen gelimiteerde transfersom in zijn contract – is het woord aan de speler. Samen met zijn zaakwaarnemers Louis Laros en Patrick van Diemen zal hij eerst tot een persoonlijk akkoord moeten komen met de club waarvan de Russische miljardair Dimitry Rybolovlev de eigenaar is.

FC Utrecht
Als ze hem meteen willen uitlenen, dient de voorstopper daarmee in te stemmen. Bekend is dat Van Hecke volgend seizoen in de Eredivisie wil spelen; hij zou daarbij een voorkeur hebben voor FC Utrecht. Met een bod van minder dan 1 miljoen euro waren de Utrechters dit voorjaar niet in staat om de verdediger op eigen kracht binnen te halen. In een constructie waarin AS Monaco de Arnemuidenaar voor langere tijd vastlegt, 4 of 5 jaar, kan hij 1 of misschien wel 2 seizoenen bij FC Utrecht kilometers maken.