AZ lijkt Terence Kongolo te kunnen vergeten nu Fulham zich gemeld heeft

10 augustus 2020

Getty Images

AZ grijpt mogelijk naast Terence Kongolo. Fulham, dat zich ook bij Huddersfield Town heeft gemeld, heeft inmiddels de beste papieren om de 26-jarige verdediger in te lijven.


AZ heeft al lang een akkoord met Huddersfield Town, dat geen huursom hoeft maar wil dat de lenende club het volledige salaris van de oud-Feyenoorder overneemt. Daar kan of wil AZ niet aan voldoen, waardoor de transfer nog altijd niet rond is.

Premier League
Fulham is hard op weg om daarvan te profiteren. De voorwaarden vormen voor de Londense club een minder groot obstakel. Daar komt bij dat Fulham gepromoveerd is naar de Premier League en Kongolo bekend is met de club.

Verhuurd aan Fulham
De linksbenige mandekker, die 3 jaar geleden voor zo’n 15 miljoen euro door Monaco werd overgenomen van Feyenoord, kwam speelde al sinds de winter op huurbasis voor Fulham. Door een voetblessure kwam hij niet verder dan 2 officiële wedstrijden.

Wesley Hoedt
Mocht AZ naast Kongolo grijpen dan heeft de club een paar alternatieven achter de hand. Wesley Hoedt staat ook hoog op het lijstje maar de oud-AZ’er, die onder contract staat bij Southampton, heeft ook een Premier League-salaris als er geen goedkopere huurconstructie kan worden bedacht. Hoedt gaf in mei nog aan niet naar AZ te gaan toen hij er meetrainde.

Van Hecke
Een ander Nederlands alternatief was Jan Paul van Hecke geweest van NAC maar die lijkt naar Brighton & Hove Albion te gaan.