‘Barcelona ziet in PSV’er Malen de ideale opvolger voor te oude Suárez’

11 oktober 2019

BSR Agency/Soccrates Images

Luis Suárez is nog altijd een van de beste spitsen ter wereld, maar de Uruguayaan wordt er niet jonger op. In januari wordt hij alweer 33 jaar. Barcelona vindt het dus de hoogste tijd om eens te gaan zoeken naar een opvolger. Daarbij staat de naam van PSV'er Donyell Malen hoog op het lijstje. Dat meldt AS.


De kersvers international van Oranje was dit seizoen betrokken bij 22 goals in 18 wedstrijden. Malen, die in januari 21 wordt, scoorde er 16 en was 6 maal de aangever.

Concurrentie
Maar Malen is zeker niet de enige op het lijstje van Barcelona. Ook de naam van Lautaro Martínez is daar op terug te vinden. De 22-jarige Argentijn maakte onlangs in de Champions League indruk tegen de Spanjaarden. Hij zorgde destijds voor de 0-1. Naast Malen en Martínez wordt ook Victor Osimhen van Lille nauwlettend in de gaten gehouden.

Malen heeft bij PSV nog een contract tot medio 2024 en volgens Transfermarkt bedraagt zijn transferwaarde momenteel 18 miljoen euro. Donderdag was hij nog enorm belangrijk voor het Nederlands elftal met een assist op de 1-1 van Memphis.