Het bedrag dat PSV overhoudt aan transfer Lozano: 35 miljoen euro

14 augustus 2019

Soccrates Images

Hirving Lozano gaat zo goed als zeker naar Napoli. De aanvaller van PSV stapt binnenkort op het vliegtuig naar Italië om daar medisch gekeurd te worden. De Napolitanen hebben 40 miljoen euro over van Lozano. Het Eindhovens Dagblad heeft uitgerekend hoeveel PSV aan die transfer overhoudt.


Pachuca FC, de vorige club van Lozano, krijgt een deel van die transfersom. Naast het geld voor de zaakwaarnemer, houdt PSV rond de 35 miljoen euro over aan de deal.

Haugesund
Lozano trainde woensdag niet meer mee met PSV en zal normaal gesproken ook ontbreken in de wedstrijdselectie voor het duel met FK Haugesund. Wanneer hij afreist naar Italië, is bij het ED nog niet bekend.

Ontwikkeling
Hij kwam in juni 2017 naar PSV voor een bedrag van ongeveer 11 miljoen euro en is dus een goudmijntje voor PSV geweest. Belangrijker is dat Lozano ook op het veld heeft ‘geleverd’, met 2 keer 17 goals in 2 eredivisiejaargangen. Na maanden van gestommel en gepruttel kwam er begin deze week garen op de klos. Vanuit Italië werd een eerste bod gedaan en dat lag zo hoog dat PSV en Napoli al snel tot de conclusie kwamen dat de pre-contractuele fase in was gegaan.