‘Belangstelling Inter in Mertens wordt nu wel heel serieus’

4 december 2019

Getty Images
Dries Mertens in belangstelling Inter

Gaat Dries Mertens op zijn 33ste nog een toptransfer maken? Volgens Het Nieuwsblad wel. De Rode Duivel zou namelijk in serieuze belangstelling staan van Inter. Zij zien Mertens als ideale opvolger van Lautaro Martínez, die nadrukkelijk gevolgd wordt door Barcelona.


Er zijn een hoop voordelen voor Inter om Mertens te halen: hij kent de Italiaanse competitie, Romelu Lukaku én zijn contract loopt komende zomer af. Mertens lijkt dus gratis op te pikken, omdat de eigenaar van Napoli zijn contract waarschijnlijk niet gaat verlengen.

Conte is fan
Daarnaast is Inter-trainer Antonio Conte groot fan van de kwaliteiten van Mertens. Conte wilde de Belg eerder al eens naar Chelsea halen, maar het bestuur werkte destijds niet mee. Aangezien Mertens' contract aankomende zomer afloopt, mag hij in de winterstop al onderhandelen met andere teams. Nog een voordeel voor Inter.

Het rommelt namelijk flink in Napels, waar voorzitter Aurelio De Laurentiis onlangs megaboetes uitdeelde en zijn ploeg op trainingskamp stuurde tegen de wil in van trainer Carlo Ancelotti.

Nog een avontuur?
Mertens heeft er al een hele interessante carrière opzitten. De Belg begon in eigen land bij Eendracht Aalst en klom daarna steeds een stapje hoger. Na Aalst vertrok Mertens naar AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, PSV Eindhoven en SSC Napoli. Wellicht is Internazionale de kers op de taart.