Bod van Genk op ‘fan’ Dessers is voor Heracles nog veel te laag

26 mei 2020

ANP Sport

Het bod voor spits Cyriel Dessers (25) ligt er, Racing Genk wil de Belgische aanvaller graag binnenhalen. Maar Heracles verwacht niet dat er op korte termijn witte rook is.


Racing Genk is serieus geïnteresseerd in Cyriel Dessers, weet Tim Gilissen, de technisch directeur van Heracles. "Er is contact geweest en een bod gedaan, maar het feit dat we niet om tafel zitten, zegt genoeg. Het heeft nog niet tot onderhandelingen geleid."

6 miljoen euro
In de Belgische media werd een vraagprijs van 6 miljoen euro gedropt, dat zou Heracles willen hebben voor Dessers. Maar dat wordt aan Almelose zijde niet bevestigd. "Er is nog geen bedrag genoemd”, zegt Gilissen. "We zitten in de fase dat wordt afgetast wat de bandbreedte van de transfersom zou moeten zijn.” Hij verwacht niet dat de transfer op korte termijn beklonken wordt.

Fan van Genk
Het mooie aan dit verhaal is dat Dessers (25), die tot 2022 onder contract staat bij Heracles, als tiener supporter was van de Belgische topclub. Scouts van de club keken in de jeugd ook geregeld naar hem, maar kozen uiteindelijk niet voor de zoon van een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Dessers loopbaan kwam uiteindelijk pas goed op gang in Nederland, bij NAC. Hij scoorde 29 goals in de Jupiler League en werd opgepikt door FC Utrecht.