‘Boegbeeld verlaat Achilles’29 via de achterdeur voor avontuur bij Spakenburg’

17 januari 2017

Pro Shots

Thijs Hendriks maakt het seizoen naar verwachting af bij Spakenburg. De 31-jarige aanvaller van Achilles’29 gaat op huurbasis naar de 2e divisionist. De spits moet alleen nog een medische keuring ondergaan. De deal wordt hoogstwaarschijnlijk dinsdagavond afgerond.


Daarmee komt er voor Hendriks een einde aan zijn carrière bij Achilles. De Nijmegenaar werd in zijn 12e seizoen bij de Groesbeekse eerstedivisionist op oudjaarsdag uit de selectie gezet. Technisch manager Frans Derks had onder meer twijfels over zijn focus, omdat Hendriks eind december had aangekondigd te stoppen bij de Groesbeekse 1e divisieclub. De voormalig aanvoerder van de club trainde sinds het nieuwe jaar bij het beloftenteam.

Meer kapers op de kust
Spakenburg was niet de enige geïnteresseerde club. Eerder toonden ook FC Lienden en DFS Opheusden al interesse in de Nijmegenaar. Spakenburg staat op de 10e plek in de 2e divisie. De roemruchte amateurclub uit het vissersdorp heeft slechts 2 punten meer dan concurrent FC Lienden, dat nu onder de nacompetitiestreep staat.