Borussia Dortmund shopt bij Peter Bosz en plukt sterspeler Brandt weg

22 mei 2019

Imago Sport

Borussia Dortmund is lekker aan het spenden op de transfermarkt. Eerder al werden Nico Schulz en Thorgan Hazard gehaald en nu mag daar de naam van Julian Brandt bijgevoegd worden. Hij komt over van Bayer Leverkusen waar Peter Bosz trainer is. Hij stond ooit bij BVB voor de groep.


Brandt komt voor zo'n 25 miljoen euro over van Bayer Leverkusen, dat zich op de slotdag plaatste voor de Champions League, en tekent een contract tot medio 2024. Bosz speelde al een beetje in op het vertrek van Brandt met de komst van Kerem Demirbay, die overkwam van TSG Hoffenheim.

Smijten met geld
Bij Dortmund zijn ze niet bang om de concurrentie aan te gaan met Bayern München, dat afgelopen weekend voor de 7de keer op rij kampioen werd in de Bundesliga. Voor Schulz en Hazard betaalden Die Borussen zo'n 25 miljoen euro en ook voor Paco Alcacer, die gehuurd werd van Barcelona, werd 21 miljoen euro afgetikt.

Brandt speelde sinds 2014 voor Bayer Leverkusen en namens die ploeg debuteerde hij ook voor het nationale elftal. Bij Die Mannschaft kwam de aanvaller tot 24 interlands.