Buijs kan naar Birmingham City, maar FC Groningen wil de trainer niet zomaar kwijt

24 juni 2020

BSR Agency

Mark-Jan Fledderus hoopt dat Danny Buijs blijft bij FC Groningen. "Wij zijn iets met elkaar aan het opbouwen”, reageert de technisch directeur op de interesse van Birmingham City in zijn trainer.


Buijs is volgens het AD bij Birmingham City 1 van de 5 kandidaten om volgend seizoen trainer te worden. De 38-jarige Buijs kende 2 jaar geleden een moeizame start bij de FC Groningen, maar bereikte uiteindelijk de play-offs om Europees voetbal. Het afgelopen seizoen eindigde hij met de club op de 9e plaats. De defensieve stabiliteit van Groningen, gekoppeld aan diverse talenten die zich onder zijn leiding ontwikkelden, zijn inmiddels ook in het buitenland opgevallen.

'Berichten gelezen'
"Ik heb de berichten gelezen, maar er is bij mij geen interesse van een club in Danny bekend”, reageert Mark-Jan Fledderus. "Danny is een jonge en goede trainer. Het verbaast me in die zin niet dat clubs hem interessant vinden."

'We zijn iets aan het opbouwen'
Fledderus zit echter niet te wachten op een vertrek van Buijs. "Al weet ik ook dat meerdere partijen daar iets van moeten vinden. Maar wij zijn heel tevreden hoe we met elkaar samenwerken. We zijn iets met elkaar aan het opbouwen en zitten daarin op 1 lijn. Natuurlijk heb je soms weleens discussies, dat hoor erbij, maar we hebben beiden hetzelfde toekomstperspectief voor ogen. We willen vooruit met FC Groningen. Niet voor niets hebben we vorig seizoen Danny’s contract met 2 jaar verlengd."

Degradatie
Birmingham City komt uit in het Engelse Championship, maar doet het dit seizoen niet geweldig. De club staat 16e, met een kleine voorsprong van 7 punten op de degradatiestreep.