‘Chelsea leent Ian Maatsen uit aan Burnley’

14 juli 2022

Pro Shots / SIPA USA
ian-maatsen-burnley

Ian Maatsen verruilt komend seizoen Chelsea voor Burnley. Dat meldt Fabrizio Romano. De Nederlander staat sinds 2019 onder contract bij de Engelsen, maar tot een debuut in de competitie kwam het nog niet. Komend seizoen mag de linksback het gaan laten zien bij de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.


Ook afgelopen seizoenen werd Maatsen al verhuurd. In seizoen '20-'21 werd hij verhuurd aan Charlton Athletic, uitkomend op het 3e niveau in Engeland. Vorig seizoen speelde hij in het Championship, het 2e niveau in Engeland. Dat deed hij bij Coventry City, ook op huurbasis.

Championship
Door de degradatie van Burnley zal de Nederlander, die afkomstig is uit de jeugd van PSV, ook komend seizoen uitkomen in het Championship. Vincent Kompany, de nieuwe manager van Burnley, had Maatsen hoog op zijn lijstje staan voor dit seizoen.

Streep door Maatsen bij Feyenoord
De tijdelijke komst van Maatsen bij Burnley betekent dat Feyenoord de komst van de Nederlander kan vergeten. Ook de Rotterdammers hoopten de verdediger te strikken, maar moeten nu dus op zoek naar een alternatief.