Coach van Brighton weet het zeker: Joël Veltman gaat helemaal nergens heen

23 mei 2023

Getty Images
joel-veltman-roberto-de-zerbi-brighton-and-hove-albion-contract-verlengen

Joël Veltman speelt al een aantal jaar bij Brighton & Hove Albion en daar doet hij het erg lekker. Ze zijn fan van hem. Trainer Roberto De Zerbi wil hem dan ook zeker houden voor volgend jaar. De Nederlandse verdediger heeft nu een aflopend contract, maar daar wil de Italiaanse oefenmeester een stokje voor steken, zo werd duidelijk op de persconferentie op dinsdag.


Veltman was zelf een aantal weken geleden in Voetbal International nog wat vaag over zijn aflopende contract. "Als ik bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties. Ik heb het goed naar mijn zin, maar Spanje of Italië zou ook lachen zijn", zei hij. Ajax wordt het in ieder geval niet, zei Veltman in datzelfde interview.

De Zerbi
De Italiaanse wondertrainer doet het goed met Brighton sinds Graham Potter hen verliet voor Chelsea. De club gaat Europa in en dat is voor het eerst in de clubgeschiedenis. De Zerbi is ook erg tevreden over Veltman, zo liet hij blijken op de persconferentie in aanloop naar het duel met Manchester City. "Joël zal hier volgend jaar 100% zijn. Zeker", zei hij daar.

Volgens The Athletic is Brighton ook al dicht bij een akkoord met Veltman voor verlenging van een jaar.