Complete wereldtop zit achter Frenkie de Jong aan

27 november 2017

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Frenkie de Jong is een verademing om naar te kijken. De 20-jarige middenvelder van Ajax voetbalt, als hij speelt, telkens een puike pot. Niet zo gek dat Europese toppers hem dan in de gaten gaan houden. Voetbal International weet dat Bayern München, Chelsea en ManCity geïnteresseerd zijn.


Naast de eerder genoemde teams hebben ook RB Leipzig en Hamburger SV belangstelling. De Jong heeft nog een contract tot medio 2019.

Assistenkoning
Zondag werd De Jong in de rust van het duel tegen Roda JC ingebracht, de stand was toen 1-1. Uiteindelijk na 90 minuten prijkte er een 5-1 stand op het scorebord, onder meer door 3 assists van de 20-jarige jeugdinternational. Vanuit de club heeft De Jong een aanbieding gekregen om zijn huidige contract te verlengen tot 2022.

Het jeugdproduct van Willem II is overigens niet tevreden met zijn aantal speelminuten.  "Ik moet nu wel gaan spelen", vertelde De Jong zondag tegen VI. "Dat is mijn gevoel en daar doe ik niet geheimzinnig over. Het is aan de trainer, maar ik weet niet wat ik meer kan doen dan dit."