De poen is nu echt op bij FC Barcelona: spelers moeten ophoepelen voordat nieuwe kunnen komen

18 november 2021

FC Barcelona kan in de komende transferperiode alleen nieuwe voetballers aantrekken als andere spelers vertrekken. Op dit moment heeft de Catalaanse club geen ruimte in het salarisbudget, zei directeur Mateu Alemany bij de presentatie van Dani Alves.


De 38-jarige Braziliaan is dus misschien de laatste aanwinst voor lange tijd. Naar verluidt heeft hij bij zijn terugkeer naar Camp Nou genoegen genomen met een laag basisinkomen.

LaLiga
"De realiteit van vandaag is dat we onze nieuwe trainer Xavi en zijn staf hebben kunnen inschrijven bij de Spaanse bond, maar we hebben nu in ons salarisbudget niets over", aldus Alemany. Afgelopen zomer kon Barcelona de aanwinsten Memphis Depay en Eric García pas inschrijven nadat enkele spelers, onder wie Gerard Piqué en Jordi Alba, genoegen hadden genomen met salarisverlaging. Die truc gaat niet meer werken.

Vanwege de enorme schuldenlast moest Barcelona het budget voor de spelers flink inkrimpen, met zo’n 35 miljoen euro. La Liga, de organisator van de competitie, heeft op basis van de begrotingen voor alle clubs een salarisplafond bepaald.

Luuk de Jong
Volgens Spaanse media wil Barcelona in de winter weer afscheid nemen van Luuk de Jong, de Nederlandse spits die wordt gehuurd van Sevilla. De club zou ook overwegen om Frenkie de Jong te verkopen, om zo de financiële zorgen wat te verlichten.