Definitief! Janssen gaat bij het Mexicaanse Monterrey carrière nieuw leven inblazen

23 juli 2019

Getty Images

Vincent Janssen vervolgt zijn carrière bij Monterrey! In Mexico wil de spits eindelijk weer minuten (en doelpunten) maken. De afgelopen seizoenen zat hij of op de bank bij Tottenham Hotspur, of werd hij door de Engelse club verhuurd. Vorig seizoen won Monterrey nog de CONCACAF Champions League.


Janssen had nog een jaar contract bij Tottenham Hotspur, maar de club uit Londen wilde hem dit seizoen niet meer verhuren. Monterrey is de club die nu dus toeslaat en het aandurft met de 17-voudig international van Oranje. Janssen maakte in de zomer van 2016 voor 22 miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur, nadat hij 32 keer had gescoord in 49 duels in zijn seizoen bij AZ.

Verleden
Daarvoor kwam hij uit voor Feyenoord (jeugd) en Almere City. Bij Spurs kwam Janssen tot slechts zes doelpunten in 42 optredens. In het seizoen 2017/2018 werd hij verhuurd aan Fenerbahçe, maar bij de Turkse topclub kwam hij niet verder dan 5 goals in 18 wedstrijden. Afgelopen seizoen kwam Janssen tot slechts 36 speelminuten (verdeeld over 3 Premier League-invalbeurten) namens Spurs, waarmee hij ook volledig uit beeld raakte bij het Nederlands elftal. Zijn laatste interland speelde Janssen op 10 oktober 2017 tegen Zweden (2-0 winst) in de Johan Cruijff Arena.