Dinsdag is keepersdag in de Eredivisie: Lamprou en Van Leer maken transfer

30 juni 2020

BSR Agency

Benjamin van Leer verlaat Ajax en kiest voor een transfer naar Sparta. De 28-jarige keeper stond nog tot volgend jaar onder contract bij de Amsterdammers.Van Leer maakte in 2017 de overstap van Roda JC naar de hoofdstad. Hij keepte 1 officieel duel voor de Amsterdammers, uit tegen Scheveningen in de beker (1-5). Tijdens het seizoen 2018/2019 kwam hij op huurbasis uit voor NAC.

Stekelenburg
Ajax haalde voor komend seizoen al Maarten Stekelenburg als 2e doelman. Ook staan Kjell Scherpen en Dominik Kotarski nog onder contract. André Onana is de onbetwiste nummer 1 bij de Amsterdammers, maar hij vertrekt mogelijk naar een buitenlandse topclub.

Lamprou naar RKC
En alsof dat niet genoeg was tekende een andere keeper met een Amsterdams verleden ook bij een nieuwe club. Kostas Lamprou verlaat Vitesse voor buurman RKC Waalwijk. Voordat hij in Arnhem 2e keeper, was hij een tijd 2e keeper bij Ajax.

Wie pakt Heerenveen?
De enige club die tot nu toe een keepersprobleem overhoudt, is Heerenveen. Daar staat Warner Hahn voor een vertrek en is ook de 2e doelman Bednarek al weg.