Doan wil naar PSV, dat in 2016 al een poging waagde om hem binnen te halen

19 augustus 2019

BSR Agency

Ritsu Doan wil naar PSV. Daar moet hij de opvolger worden van Hirving Lozano, die op zijn beurt naar Napoli verkast. Doan, die tegen AZ vanwege 'transferkoorts' ontbrak, stond al veel eerder op de radar van de Eindhovenaren, maar toen kwam het niet tot een deal. Doan bevestigde na de wedstrijd tegen AZ de interesse van PSV.


"Ik wil graag een stap omhoog maken en dat is PSV zeker. PSV volgt mij al lange tijd. De eerste contacten zijn van 6 jaar geleden. Ik hoop dat de clubs eruit komen", sprak hij tegenover de Telegraaf. Doan ontkende dat hij vanwege transferperikelen niet speelde tegen AZ. "Ik had zaterdag al hoofdpijn en tijdens de warming-up werd het erger."

In 2016 wilde PSV Doan een jaar huren van Gamba Osaka, zodat de Japanner kon wennen in Eindhoven. Tot een deal kwam het niet. Een jaar later sloeg FC Groningen toe. Zij huurden Doan eerst een jaar en namen hem daarna voor 1,7 miljoen euro over.

De transfersom
Het is nu dus aan PSV en FC Groningen. Partijen moeten een akkoord zien te bereiken om Doan alsnog in het shirt van PSV te kunnen zien. Geschat wordt dat een prijs van ongeveer 8 miljoen euro realistisch is.