Dortmund is hartstikke lief: club wil Meunier best uitlenen aan PSG

28 juni 2020

BSR Agency

Borussia Dortmund wil Thomas Meunier best even delen met Paris Saint-Germain. De Duitse club heeft Meunier overgenomen van PSG, maar door de coronacrisis is alles net wat ingewikkelder. Zo moet het Champions League-seizoen nog worden afgemaakt en de Fransen zouden Meunier daar best bij kunnen gebruiken.


De 28-jarige verdediger heeft toestemming gekregen van zijn nieuwe club Borussia Dortmund om in augustus met de Franse ploeg mee te doen aan de Final 8 van het kampioenenbal in Lissabon. Volgens het Belgische sportkanaal Sporza heeft Meunier het aanbod in beraad genomen.

Geen trek in iets langer contract
Eerder liet de Belg weten dat hij geen trek had in een contractverlenging bij PSG voor 2 maanden. Meunier ondertekende onlangs als transfervrije speler een lucratieve verbintenis voor 4 jaar bij Dortmund, dat uitgerekend door de club uit Parijs in de 8e finales van de Champions League werd uitgeschakeld.

Geen competitie meer in Frankrijk
Voor PSG is de nationale competitie al geruime tijd afgelopen. Door de coronacrisis werd het seizoen in Frankrijk eind april vroegtijdig beëindigd. Voor PSG wachten deze zomer echter nog wel de Franse bekerfinale op 24 juli tegen Saint-Étienne en de finale van de League Cup op 31 juli tegen Olympique Lyon. Daarna reist de Franse club, die nog wel tot landskampioen werd uitgeroepen, naar Portugal voor het minitoernooi in de Champions League.