Droomtransfer voor Vlap: van Heerenveen naar Anderlecht

2 juli 2019

BSR Agency

Wat al weken in de lucht hing wordt werkelijkheid: Michel Vlap wordt speler van Anderlecht. De Belgische topclub zal op korte termijn de komst van de aanvallende middenvelder bekend maken.


De 22-jarige Vlap levert SC Heerenveen een grote som geld op. Naar verluidt moet Anderlecht 8 miljoen euro betalen, waarvan 1 miljoen variabele bonussen zijn.

1e grote aankoop Kompany
Vlap zit vanavond ook niet bij selectie van Heerenveen, dat een oefenwedstrijd speelt tegen De Griffioen. Vlap moet natuurlijk nog wel zelf tot een persoonlijk akkoord komen met Anderlecht over een contract van 5 jaar. Op dat vlak worden geen problemen verwacht: de aanvallende middenvelder wil dolgraag de stap maken naar Brussel, waar hij als de 1e grote aankoop van speler/manager Vincent Kompany wordt binnengehaald.

Doorbraak
De belangstelling van Anderlecht ontstond in de loop van vorig seizoen, waarin Vlap zijn definitieve doorbraak kende. De aanvallende middenvelder scoorde liefst 16 keer in de Eredivisie. Ook gaf Vlap 6 assists. Wekenlang onderhandelden Heerenveen en Anderlecht vervolgens over de vraagprijs. Heerenveen wees op de sportieve meerwaarde van Vlap, een kind van de club en regio bovendien, en niet in de laatste plaats: zijn nog 3-jarige contract in het Abe Lenstra-stadion. Omgekeerd had Heerenveen simpelweg de miljoenen voor Vlap nodig. De selectie moet op meerdere plekken worden versterkt.