‘Everton-keeper João Virgínia wil graag naar Cambuur’

5 juli 2022

Getty Images

De Portugese keeper João Virgínia wordt in verband gebracht met Cambuur, zo meldt de Portugese sportkrant O Jogo. De keeper zou met Cambuur een club hebben waar hij wel als 1e keeper kan dienen. De Everton-keeper wil graag verhuurd worden.


De 22-jarige Virgínia was nog niet terug op de velden van Everton na een seizoen verhuurd te zijn aan Sporting, of hij (en de club) zit alweer aan een vertrek te denken. De jeugdinternational van Portugal wil namelijk spelen, en dat zou bij Cambuur kunnen.

Sporting
Afgelopen seizoen stond de Portugees slechts 8 keer onder de lat van Sporting, niet waar je op hoopt als je verhuurd wordt natuurlijk. Via de jeugd van Benfica en Arsenal kwam Virgínia uiteindelijk in de jeugd van Everton terecht, waar hij nog steeds niet is doorgebroken. In 2018 was hij basisspeler van Portugal Onder-19 dat toen de Europese titel pakte.

Champions League
De keeper speelde slechts 1 helft in de Premier League, maar mocht wel 90 minuten onder de lat staan bij een Champions League-wedstrijd. Misschien herkennen de Ajax-fans hem wel, want hij keepte toen Ajax vorig jaar met 4-2 won van Everton in de groepsfase.