Ex-Feyenoorder Cole Bassett vertrekt ook snel bij Fortuna en keert terug naar de VS

18 november 2022

Pro Shots
cole-bassett-fortuna

Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van ex-Feyenoord-speler Cole Bassett. De Limburgse club huurde de 21-jarige middenvelder dit seizoen van Colorado Rapids, maar de club uit de Verenigde Staten haalt hem nu per direct terug.


"In verband met het geringe aantal speelminuten is gebruikgemaakt van een clausule in de huurovereenkomst, waarbij de Amerikaan tussentijds kon worden teruggehaald door zijn oorspronkelijke werkgever", zegt Fortuna op haar website. "De verbintenis eindigt op 31 december en in onderling overleg is besloten om Bassett alvast te laten terugkeren naar Amerika."
Kort bij Feyenoord
Fortuna nam Bassett afgelopen zomer over van Feyenoord, de club die de middenvelder begin dit jaar nog voor 1,5 seizoen en met optie tot koop had gehuurd van de Amerikaanse club. Wegens een gebrek aan speeltijd vertrok Bassett echter al in augustus bij de Rotterdammers, waarna de Amerikaan overstapte naar Fortuna.

10 duels
Voor Fortuna speelde Basset dit seizoen 10 competitieduels. In de laatste wedstrijd tegen FC Groningen (2-3 winst) stond hij zelfs nog in de basis. Toch haalt Colorado Rapids de middenvelder vanwege een gebrek aan speeltijd terug naar de Verenigde Staten.