FC Emmen hengelt ex-PSG’er Metehan Güçlü na huur nu officieel binnen

22 juli 2022

De Frans-Turkse aanvaller Metehan Güçlü staat vanaf komend seizoen onder contract bij FC Emmen. De 23-jarige voormalig jeugdinternational kwam vorig seizoen al op huurbasis uit in het Drentse rood-wit, maar maakt nu officieel de overstap van Stade Rennais.


Wegens blessureleed speelde Güçlü vorig seizoen slechts 9 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij wel 2 keer scoorde. Nu zal hij het in de Eredivisie moeten laten zien. Bij Stade Rennais bleek hij overbodig en kwam-ie vooral voor het 2e team uit.

PSG
De aanvaller begon zijn carrière in 2012 bij de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, waar hij uiteindelijk 1 potje in het 1e mocht voetballen. Hij scoorde in deze wedstrijd overigens wel.

FC Emmen
"Ik heb het een half jaar uitstekend naar mijn zin gehad in Emmen. Het is een leuke spelersgroep, de sfeer in het stadion is geweldig en nu gaan we ook nog naar het hoogste niveau van Nederland. Kortom, genoeg redenen om bij deze mooie club te blijven," valt te lezen op de website van FC Emmen.

Hij tekent een contract van 1 seizoen met optie tot nog een seizoen.