FC Twente doet weer zaken met Ajax en presenteert snel 4e huurling

20 juli 2020

Pim Ras Fotiografie

FC Twente heeft een akkoord bereikt met Ajax over de huur van spits Danilo Pereira. De Enschedese club praat maandag met de speler en zijn zaakwaarnemer en verwacht dan de overgang rond te maken.


Pereira, die de voetbalnaam Danilo draagt, is een 21-jarige Braziliaan die enkele jaren geleden door Ajax werd opgepikt bij Santos. Hij speelde in Amsterdam voornamelijk bij de beloften. Afgelopen seizoen kwam hij door blessureleed maar 8 keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie (5 goals). Hij viel wel 3 keer in het 1e elftal in. Hij scoorde onder meer een treffer in het Europese duel tegen Getafe. In het seizoen 2018/19 scoorde Danilo nog 19 keer in 33 duels voor Jong Ajax.

Genoeg spitsen
Ajax heeft voor het komende seizoen een arsenaal aan centrumspitsen (Tadic, Huntelaar, Traoré, Brobbey), waardoor de kans op speeltijd niet groot is. Danilo kan ook aan de zijkanten uit de voeten.

4e huurling
FC Twente huurde vorige week al Kik Pierie van Ajax. Danilo wordt de 4e huurling bij de club. Want Twente haalde ook al Markelo van Everton en Cerny van FC Utrecht.