FC Twente huurt Kik Pierie van Ajax

16 juli 2020

BSR Agency

FC Twente heeft de 4e nieuweling zo goed als binnen: Kik Pierie wordt voor 1 seizoen gehuurd van Ajax. De 19-jarige centrale verdediger ging een jaar geleden voor 4 miljoen euro van Heerenveen naar Amsterdam.


Geen doorbraak
In Amsterdam wist Pierie in zijn 1e jaar niet door te breken. Iets wat ook een ander groot verdedigend talent overkwam: Per Schuurs. De linksbenige verdediger Pierie had bij Heerenveen voor zijn 19e al 71 duels op het hoogste niveau gespeeld toen Ajax hem in de vorige zomer oppikte. Uiteindelijk kwam hij onder trainer Erik ten Hag niet aan spelen toe. Pierie speelde in zijn 1e seizoen zijn duels bij Jong Ajax.

Geen kans onder Ten Hag
Het uitzicht voor het komende seizoen is niet veel beter, aangezien er ook vanuit de jeugd van Ajax spelers zich aandienen. Zo gaf Ten Hag op het eind van het seizoen al de voorkeur aan Jurriën Timber, een product van de Amsterdamse opleiding.


3 verdedigers nu
Na het vertrek van Peet Bijen naar ADO Den Haag zocht FC Twente versterking in het centrum van de defensie. Met Pierie heeft de club nu 3 centrale verdedigers: Julio Plegiezuelo en Xandro Schenk zijn de 2 anderen. Schenk is net als Pierie linksbenig.

Vooral huurlingen
Bij de samenstelling van een nieuwe selectie kiest FC Twente tot nu toe vooral voor huurlingen. Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer gaven eerder al aan dat de club geen andere keus heeft gezien het weinige geld. "Kwaliteit staat bovenaan", aldus Jans. "En daarom komen we uit bij meer huurlingen dan eigenlijk de bedoeling was.”