FC Twente is al bezig met opvolger van Drommel: transfervrije Unnerstall op weg naar Enschede

2 maart 2021

BSR Agency

FC Twente hoopt Lars Unnerstall dinsdag al vast te leggen. De 30-jarige Duitser moet komend seizoen de opvolger worden van Joël Drommel. De huidige eerste keeper vertrekt in de zomer, mogelijk naar Ajax.


Unnerstall staat nu nog onder contract bij PSV waar hij achter Yvon Mvogo 2e keus is. Hij is na dit seizoen transfervrij. Unnerstall komt uit Ibbenburen, niet ver van de grens met Nederland. Hij speelde in de opleiding van Schalke 04 en via Fortuna Düsseldorf kwam hij in 2017 bij VVV terecht. Een jaar later werd hij opgehaald door PSV. Onlangs blonk hij nog uit in het bekerduel tegen Volendam.

Unnerstall wil terug naar 'zijn' regio
FC Twente hoopt dinsdagmiddag al tot een akkoord te komen met de speler die graag terug wil naar de regio waar hij vandaan komt. Het gaat om een meerjarig contract. Mochten beide partijen eruit komen dan heeft FC Twente vroeg geanticipeerd op het vertrek van Drommel, die de club zeker gaat verlaten na dit seizoen.

Drommel naar Ajax?
Drommel werd al genoemd als opvolger van André Onana bij Ajax, maar of dat nog doorgaat na de dopingstraf van de Ajax-keeper is nog maar de vraag. Ajax zal Onana eerst graag willen verkopen, omdat de club al veel keepers onder contract heeft staan.